C-Donor.nl

De bekende spermadonor

Alle informatie bij elkaar. Deze site is opgezet door een C-donor die een beetje gefrustreerd is geraakt doordat informatie zo verspreid staat op het Internet. Het doel is om zoveel mogelijk bijeen te krijgen. Dit is verder toegelicht op de pagina over de schrijver en deze site. Deze site richt zich op informatie over C-donorschap (wat is een C-donor?), en inseminatie via zelfinseminatie (ZI). Juist dat traject doe je zelf, en dan zoek je zelf ook informatie. Via andere trajecten heb je te maken met de kliniek of het ziekenhuis, en dan is informatie makkelijker beschikbaar.

Hoewel ik tracht redelijk objectief te blijven op de site, zal dat niet altijd volledig lukken. Daarnaast zal ik hier en daar ook mijn eigen mening of ervaring naar voren brengen. Dat gebeurt altijd in tekstblokjes zoals deze. In de 'normale' tekst zal ik overigens ook genoeg in de eerste persoon schrijven. -E.

Wat voor informatie staat hier allemaal? Wensmoeders en donoren kennen elk hun eigen kant van het verhaal. Daarom kent deze site gedeeltes voor beide. Dat neemt niet weg dat informatie in deze gedeeltes voor alle partijen interessant kan zijn, dus schroom niet om eens rond te kijken.

Daarnaast zijn er zaken van juridische aard, en dat is te belangrijk om op te splitsen tussen wensmoeders en donoren. Dit gaat alle partijen evenveel aan.

In de pagina's voor wensmoeders en donoren probeer ik me te richten op praktische zaken. Voor wensmoeders bijvoorbeeld wat voor hulpmiddelen er zijn om de zaken juist te timen, en hoe zelfinseminatie in zijn werk gaat.
Donoren moeten weten waar ze zich op moeten laten testen, en voor donoren kan het goed zijn om te lezen wat voor verwachtingen je kunt hebben. Dat is vaag geformuleerd, maar de pagina's op deze site lichten dat wel toe.

Naast algemene juridisch gerelateerde informatie, niet in het minst het verschil tussen een donor en een verwekker, bevat het juridische deel van deze website ook de nodige documenten die wensmoeders en donoren nodig gaan hebben.

Verder kan deze site ook gebruikt worden voor oproepen, met een unieke insteek die op de introductiepagina hiervoor toegelicht wordt.